Gdy lato w pełni, nasza kuchnia staje się coraz bardziej urozmaicona. Dzięki mnogości warzyw i owoców wcielamy w życie coraz to nowe potrawy, inspirując się coraz to nowymi odkryciami smakowymi. Z wakacji przywozimy egzotyczne przyprawy, aby kontynuować odkrywanie nowopoznanych aromatów według autorskich przepisów. Kulinarne eksperymenty nie muszą być, ani pracochłonne, ani czasochłonne. Wystarczy zaledwie jeden motyw przewodni, dodatek, po który dotychczas nie sięgaliśmy, aby uczynić każdy posiłek podróżą w nowe regiony smaku.
Jak świat długi i szeroki, taka może być książka kucharska pełna kulinarnych inspiracji z różnych jego zakątków. Z myślą o rozmaitych wyzwaniach, uzależnionych od pochodzenia danej kuchni, powstała seria naczyń Taurus marki AMBITION, wykonanych z odlewanego aluminium. Posiadają one rączki i pokrywy przystosowane do używania w piekarniku. Można w nich zatem nie tylko smażyć i gotować, ale także zapiekać. Zastosowanie powłoki Teflon™ Platinum Plus gwarantuje gotowanie bez przywierania i możliwość stosowania nawet metalowych łopatek bez ryzyka uszkodzenia powierzchni naczyń. Są wytwarzane bez użycia kadmu, ołowiu, PFOA i tym samym bardziej przyjazne dla środowiska naturalnego.
Kolekcja garnków i patelni Premium z kolei serwuje nam całkowity powrót do Europy – stylowe wzornictwo połączone z nowoczesną technologią to wymagania części świata, żyjącego na wysokich obrotach. Ta nowa seria naczyń kuchennych zapewnia zwiększoną wydajność gotowania i pieczenia – oszczędność czasu, energii i domowego budżetu. Specjalna trójwarstwowa konstrukcja dwóch warstw stali nierdzewnej i aluminiowego rdzenia zapewnia równomierne i efektywne rozprzestrzenianie się ciepła po całej powierzchni ścianek i dna naczyń oraz zapobiega przypalaniu potraw. Wewnętrzną warstwę stanowi stal nierdzewna 18/10, która nie wchodzi w interakcje z jedzeniem, jest odporna na działanie stężonych kwasów i zasad oraz wysokich temperatur. Warstwa zewnętrzna naczyń kuchennych Premium wykonana jest ze stali nierdzewnej ferromagnetycznej (stal 18/0), dzięki czemu mogą być one stosowane na płytach indukcyjnych. Doskonale sprawdzą się również w piekarniku.
Wakacyjne podróże niosą ze sobą również szereg inspiracji w zakresie oryginalnego nakrycia stołu. Wśród wielu kolekcji wysokiej jakości sztućców AMBITION, seria Cave wpadnie w oko tym, którzy cenią wyróżniające się wzornictwo. Cave to 24-elementowy zestaw wykonanych z wysokiej jakości stali nierdzewnej sztućców o stożkowej, wyjątkowej rękojeści. Dobrze wyważone, świetnie leżą w dłoni, a polerowana na wysoki połysk powierzchnia sztućców bez zaznaczonego wyraźnie przejścia pomiędzy rączkami, a częściami operacyjnymi została zaprojektowana z myślą o maksymalnym komforcie użytkowania.
Naturalność i mnogość barw to cechy charakteryzujące wiele egzotycznych kuchni oraz nakryć stołów. Oryginalny młynek do pieprzu i soli z ceramicznym mechanizmem Elfina został wykonany z trwałego drewna bambusowego. Okienko w obudowie pozwala zobaczyć i kontrolować zawartość młynka. Świetnie komponuje się z podkładkami AMBITION z serii Arte, dekorowanymi w pastelowe wzory, które układają się w geometryczne dekory i rozety. Całości stołu dopełnia kolorowa ceramika stołowa szkliwiona na wysoki połysk, jak zastawa Happy oraz matowa z karbowanym rantem Palette.
dostarczył infoWire.pl
Link do strony artykułu: https://wm.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/stol-zielenieje-kulinarne-eksperymenty-w-kuchni-ambition